10 טיפים פשוטים לצילום בסמארטפון שיקחו אותך רחוק

בית » בלוג צילום » בלוג » 10 טיפים פשוטים לצילום בסמארטפון שיקחו אותך רחוק

10 טיפים פשוטים לצילום בסמארטפון שיקחו אותך רחוקה.

כולנו מצלמים בסמארטפון. לא משנה אם אנחנו מצלמים את התינוק כדי לשלוח לסבתא, מתעדים את הארוחה ומעלים לפייסבוק ואינסטגרם, או מפרסמים תמונות מקצועיות בדף העסקי שלנו ובאתר, בכל מקרה הפלאפון כבר ביד ומחכה לרגע המתאים. בשנים האחרונות השתפרה מאוד איכות הצילום בסמארטפונים, וכיום ניתן להפיק תמונות מצוינות שאיכותן לא נופלת ממצלמה רגילה. אנחנו בפוקוס מזמינים אתכם לסדנת צילום בסמרטפון כדי ללמד אתכם איך להשתמש בצורה הטובה ביותר במצלמה המצוינת הנחבאת בכיס שלכם. 

רוצים ללמוד איך לשפר את התמונות שלכם? קראו את הפוסט ותלמדו איך ניתן באמצעים פשוטים לשדרג את התמונות ולהשיג הרבה יותר מהמצלמה בפלאפון.

 

 

1. חוק השלישים.

כדאי לצלם את רוב התמונות לרוחב ולא לאורך. המוח קולט טוב יותר תמונות לרוחב, מאחר שהראיה המרחבית שלנו היא רוחבית, בגלל מיקום העיניים זו לצד זו. תמונות כאלה יראו הרמוניות יותר לעין. מתי כן כדאי לצלם לאורך? כאשר אנחנו מצלמים אובייקטים ארוכים כמו בניינים גבוהים, הרים וכדומה, וגם כאשר מצלמים תנועות בציר אנכי – כמו טיפוס הרים למשל. גם פורטרטים כדאי לצלם בציר אנכי – צילום פנים, כל הגוף או טורסו.

2. צלמו לרוחב.

כדאי לצלם את רוב התמונות לרוחב ולא לאורך. המוח קולט טוב יותר תמונות לרוחב, מאחר שהראיה המרחבית שלנו היא רוחבית, בגלל מיקום העיניים זו לצד זו. תמונות כאלה יראו הרמוניות יותר לעין. מתי כן כדאי לצלם לאורך? כאשר אנחנו מצלמים אובייקטים ארוכים כמו בניינים גבוהים, הרים וכדומה, וגם כאשר מצלמים תנועות בציר אנכי – כמו טיפוס הרים למשל. גם פורטרטים כדאי לצלם בציר אנכי – צילום פנים, כל הגוף או טורסו. 

3. צרו תמונות מעניינות דרך צילום פנורמה.

כולנו מכירים את אופציית הצילום הפנורמי בסמארטפון לתמונות נוף יפות – אבל ידעתם שאפשר גם לצלם ככה גם תמונות כיפיות של אנשים? בעזרת האופציה הזו נוכל לצלם תמונה בה נמצא הדוגמן שלנו במספר מקומות בו זמנית. לשם כך נתחיל צילום פנורמי כשהאדם המצולם נמצא מולנו. כאשר מפסיקים לראות אותו, נעצור ונבקש ממנו לבוא מאחורינו להתמקם מחדש בצד אליו אנחנו מצלמים. נמשיך כך עד סוף הפריים, ונקבל תמונה לא שגרתית.

4. צלמו המון תמונות.

זה אחד מהטיפים הכי חשובים וגם הכי מובנים מאליהם לצילום בסמארטפון – צלמו המון תמונות. כשאתם מצלמים תמונה, אל תצלמו רק פעם אחת, אלא צלמו את אותו הפריים מספר פעמים. ניתן גם לשנות מעט את הזווית או את נקודת ההסתכלות. כך גם אם חלק מהתמונות יצאו מטושטשות או לא ברורות, תמיד יהיו לכם עוד תמונות לבחור מהם. וכדי שלא תתקעו עם המון תמונות בטלפון – בימים בהם צילמתם הרבה, חשוב בערב לעצור ולמחוק את התמונות הלא נחוצות.

5. השתדלו להימנע משימוש בפלאש.

הפלאש מוסיף צבע סלקטיבי לתמונה, משטיח אותה ופוגע בצבעי הרקע. הסמארטפונים של היום עשו קפיצה גדולה בנוגע ליכולות צילום באור חלש, לכן פעמים רבות ניתן לצלם בלי להשתמש בפלאש. לכן גם אם אתם מצלמים באור דמדומים או בתוך הבית, נסו לצלם כמה תמונות גם בלי פלאש ותיווכחו בהבדל. עדיין חסר לכם אור? המשיכו לקרוא למטה איך להכניס עוד אור לפריים.

6. השתמשו במחזירי אור כדי להוסיף או לתמונות שלכם.

צלמים מקצועיים משתמשים באביזרים להחזרת אור כדי להוסיף אור לתמונות. גם בצילום בסמארטפון ניתן להוסיף אור בקלות וללא ציוד מיוחד. לשם כך השתמשו בכיסוי השמשה הכסוף המצוי ברכב שלכם. החזיקו את כיסוי השמשה מול האובייקט שאתם מצלמים, והתמונות יצאו מוארות וברורות יותר.

7. רגע לפני הצילום, געו במסך הטלפון.

לפני שאתם לוחצים על כפתור הצילום, חשוב לוודא כי המצלמה ממוקדת על מה שאתם רוצים לצלם. לחיצה קטנה על מסך המצלמה בטרם הצילום, ואתם יודעים כי מצלמת הפלאפון מכוונת בדיוק על נושא הצילום, ומתאימה בהתאם את הפוקוס. הנגיעה הזו משפיעה לא רק על מיקוד המסך, אלא גם על מיקוד האור. כך שהנקודה בה נגענו תהיה מוקד ההתייחסות של המצלמה למיקוד ולאור הנכנס.

8. שימו לב לתאורה.

אור הוא אחד הפקטורים החשובים ביותר בצילום, וכמות אור גדולה או קטנה מדי תפגע מאוד באיכות התמונה. כדאי להסתמך כמה שיותר על אור טבעי, ובמידה ומדובר על צילום בלילה, להשתדל שהמצולם יעמוד קרוב למקור אור ולא בצללים. 

חשוב לזכור גם כי מצלמת הסמארטפון לא מתמודדת טוב עם מקור אור חזק שמגיע מולה, כמו השמש או אפילו מנורה חזקה. במקרה כזה, איזון הצבעים יפגע, כאשר המצלמה תנסה לפצות על האו החזק יחד עם החשכת שאר התמונה. לכן חשוב לשים לב כי מקור האור לא מצוי בתמונה, כדי שלא יפגע איזון הצבעים עד כדי שריפת חלק מהתמונה.

 

9. צלמו מקרוב.

כאשר אתם רוצים לצלם אובייקטים קטנים או מרוחקים, התקרבו אליהם. בשונה ממצלמה, הזום אין בסמראטפונים הוא לא אופטי אלא דיגיטלי – כך שהוא מוריד את איכות התמונה והיא עלולה לצאת מגורענת. כדי להשיג פוקוס בצילום בסמארטפון, התקרבו עד כמה שניתן לאובייקט הצילום. בנוסף, ניתן לצלם תמונה הכוללת בתוכה את הפרט הקטן, ולאחר מכן לעשות זום בתמונה הגמורה ולחתוך את מה שלא נחוץ. כך תתקבל תמונת תקריב באיכות גבוהה יותר מאשר תמונה עם זום אין דיגיטלי. 

10. הפעילו את אופציית HDR.

HDR – צילום בטווח דינמי גבוה, היא תכונה מובנית הנמצאת בכל מצלמת סמארטפון כיום. שימוש בתכונה זו משפר את איכות התמונות המצולמות, דרך הבלטת הפרטים של האזורים החשוכים ביותר והמוארים ביותר של הפריים, ואיזון כללי של הצבעים בתמונה. החיסרון הוא שלוקח לטלפון מעט יותר זמן לעבד את התמונה.

תכונה זו מתאימה לצילום של נופים ופורטרטים, בייחוד כשהתמונה כוללת בו זמנית מגוון אזורים מוארים וחשוכים. כדאי לכבות את תכונת ה-HDR כאשר מצלמים עצמים הזזים במהירות, או כשאין יכולת להשאיר את הטלפון יציב, כי התמונה תצא מטושטשת.  ניתן לבחור את התכונה בהגדרות המצלמה, ואף לבחור כי היא תעלה אוטומטית כשמכשיר מזהה כי יש צורך.

לסיכום – הטיפ הכי חשוב שאנחנו יכולים לתת הוא להתנסות כמה שיותר, לפתוח את הראש ופשוט לצלם! אם ניסיתם את כל הטיפים ואתם מחפשים יותר – בואו להתנסות בסדנת צילום בסמארטפון, ותלמדו מה עוד תוכלו להפיק מהכלי הנפלא הזה. ואם קראתם ונפתח לכם התיאבון, ואתם רוצים לשמוע עוד על קומפוזיציה, תנאי אור וצל וזוויות צילום – בואו אלינו לקורס צילום למתחילים, תשתדרגו למצלמה מקצועית ותלמדו איך מצלמים המקצוענים. 

פוסטים אחרונים